vakil

vakil

vakil

vakil

۱۷ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

ابطال رأی داوری

ابطال رأی داوری

ابطال رأی داوری ،در برخی از قراردادهای ملکی مانند مشارکت در ساخت و پیش فروش، متداول است ک شخص یا اشخاصی به عنوان داور جهت رسیدگی به اختلافات طرفین قرارداد انتخاب شوند و در صورت بروز اختلاف این اشخاص اقدام به صدور رأی کنند.برخی مواقع نیز پس از آنکه بین طرفین اختلافی ایجاد شد، طرفین ممکن است حل اختلاف را به شخصی به عنوان داور ارجاع دهند و داور پس از رسیدگی به ادعای طرفین، اقدام به صدور رأی می کند.

ماهیت رأی داور

رأی داور مانند رأی دادگاه لازم الاجرا است و قابلیت تجدیدنظرخواهی در مرجع بالاتر ندارد و تنها حالتی که می تواند رأی داور را نقض کند، زمانی است که دادگاه صالح رأی به ابطال رأی داوری صادر کند.

ابطال رأی داوری

ابطال این رأی منحصر به موارد خاصی است که در قانون به آن تصریح شده است و در غیراز موارد مذکور در قانون قابل ابطال نخواهد بود و بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی شخصی که رأی داوری علیه وی صادر شده است، می تواند ظرف بیست روز بعد از ابلاغ رأی داور ، را از دادگاه صالح درخواست کند.

طرفین دعوی

هریک از طرفین داوری که رأی به ضرر وی صادر شده و خواستار است، باید تقاضای خود را علیه طرف دیگر، مطرح کند.

مرجع صالح برای رسیدگی

دادگاهی که دعوی را به داوری ارجاع کرده است یا دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوی را دارد، پس اگر دعوی بر سر مال غیرمنقول باشد، می توان در دادگاه محل وقوع مال غیرمنقول طرح دعوی کرد.

نکته

درمورد آرای داوری که در اجرای قانون داوری تجاری بین المللی صادر شده است، مرجع رسیدگی به درخواست دادگاه موضوع مادة 6 قانون مذکور است.

نحوة اجرای رأی

دادگاه تنها رأی داور را ابطال می کند و این رأی جنبة اعلامی دارد. بنابراین اجراییه صادر نمی شود.

رابطه تقدیم دادخواست برای ابطال رأی داوری

اگر ارجاع امر به داوری از طریق دادگاه باشد، برای نیاز به تقدیم دادخواست نیست. ولی اگر داور از طریق دادگاه انتخاب نشده باشد، برای باید دادخواست تقدیم شود.

ارجاع مجدد به داوری

در این خصوص منعی وجود ندارد. اگرچه دادگاه پس رسیدگی را شروع کرده باشد.

معاملات منعقده با اتباع خارجی

در معامله و قرارداد با اتباع خارجی تا زمانی که اختلاف ایجاد نشده است، التزام طرف ایرانی به ارجاع اختلاف به داور دارای تابعیت مساوی با طرف خارجی ممنوع است و چنین التزامی بی اثر بوده و آن قسمت از معامله که بر مبنای آن باشد، باطل است.

اعتراض ثالث

اگر رأی داوری به حق شخص ثالث که خود یا نماینده اش در تعیین داور شرکت نداشته است خللی وارد کند، شخص ثالث می تواند در قالب اعتراض ثالث نسبت به رأی داور اعتراض کند.

دادخواست تعیین داور

علاوه بر دادخواست ، دادخواست تعیین داور نیز از جمله دادخواست هایی است که طرفین قراردادی که حل اختلاف به داوری واگذار شده ولی داور تعیین نشده است، می توانند به دادگاه تقدیم کنند.

رسیدگی دادگاه صالح باید در حد خواستة خواهان باشد؛

دادگاه رسیدگی کننده به درخواست نمی تواند به اصل اختلاف طرفین قرارداد رسیدگی و نسبت به آن صدور حکم کند  و صرفاً در حدود خواستة خواهان در خصوص تأیید و یا ابطال رأی داور رسیدگی می کند.

مستند ابطال رأی داوری

نمی توان اعتراض به نحوة رسیدگی داور و ادلة ابراز شده از سوی داور را مستند ابطال رأی داوری قرارداد؛ زیرا دادگاه صلاحیت رسیدگی به نحوة رسیدگی و ارزش ادلة استنادی داور را ندارد.

نکته

طبق قانون آیین دادرسی مدنی رأی داور باید موجه و مدلل باشد اما برخی محاکم اعتقاد دارند حتی اگر رأی داوری فاقد مستند و دلیل باشد، این رأی صحیح است.

نتیجه ابطال رأی داوری

در صورت تقدیم دادخواست ابطال رأی داوری اجرای رأی داور متوقف نمی شود مگر آنکه به نظر دادگاه رسیدگی کننده دلایل اعتراض قوی باشد و در چنین مواردی دادگاه قرار توقف اجرای رأی داور را صادر می نماید و درصورت صلاح دید دادگاه، تأمین مناسب از معترض به رأی داوری اخذ خواهد شد. بنابراین با درخواست دستور موقت نمی توان مانع از اجرای رأی داوری شده و صرفاً از طریق درخواست توقف اجرای رأی داوری می توان جلوی اجرای حکم را گرفت.

دفتروکالت وکیل الرعایا

نیاز به وکیل در دنیای پیچیده امروزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.دفتر وکالت وکیل الرعایا با جمع آوری وکلای متخصص در تمامی موارد اعم از خانوادگی، تجاری، کیفری و حقوقی و وکیل جرائم دارویی در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .و افراد می توانند با توجه به نوع پرونده و مشکل حقوقی و حوزه قضایی خود به وکیل مورد نظر خود دسترسی یافته. و با اخذ مشاوره در صورت صلاحدید با وکیل محترم قراردادی را جهت پیگیری مؤثر تر امور انعقاد نمایند.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۹۷۲۴۲۲۶

منبع : وکیل الرعایا

آدرس: تهران ، میدان الغدیر ، کوچه شهرک شهدا ، روبروی مرکز جراحی مهر ، پلاک ۸ ، طبقه۴

  • vakiloroayaye tehran vakili
  • ۰
  • ۰

شروط ضمن عقد ازدواج

 

شروط ضمن عقد ازدواج

شروط ضمن عقد ازدواج ،با مقررات و بخش نامه های جدید مهریه کارکرد سابق خود را از دست داده است. حکم جلب برای مهریه تقریباً به صورت کامل برداشته شده و اقساط پرداخت مهریه در شرایط معمول طولانی و ناچیز می باشد. بنابراین منطقی است که به جای تعیین مهریه های سنگین که هیچ تضمینی برای ایجاد برابری نسبی در ازدواج نیست، از شروط ضمن عقد استفاده کنید.

مهم ترین شروط ضمن عقد ازدواج عبارتند از:

حق تحصیل

یعنی مخیر ساختن زوجه توسط زوج در ادامه تحصیل تا هرمرحله و هرزمان که زوجه لازم بداند و در هرکجا که شرایط ایجاب نماید زوج موظف به اعطای این حق می باشد.

حق اشتغال

زوج زوجه را در اشتغال به هر شغلی که تمایل دارد و در هرکجا که شرایط ایجاب نماید مخیر می کند.

حق خروج از کشور

زوج به زوجه وکالت بلاعزل می دهد که با همة اختیارات قانونی بدون نیاز به اجازه شفاهی یا کتبی مجدد شوهر از کشور خارج شود. تعیین مدت، مقصد و شرایط مربوط به مسافرت به خارج از کشور به صلاحدید خود زن است.

شرط تقسیم اموال

زوجین متعهد می شوند هنگام جدایی اعم از آنکه به درخواست مرد باشد یا به درخواست زن یا با توافق مشترک،  نیمی از دارایی خود را اعم از منقول و غیرمنقول که طی مذت ازدواج بدست آورده اند به طرف مقابل منتقل نماید.

حق طلاق

شرط وکالت در طلاق بدین معناست که زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق تؤکیل به غیر می دهد تا زوجه در هرزمان  و تحت هر شرایطی از جانب زوج اقدام به مطلقه نمودن خود از قید زوجیت زوج به هرقسم طلاق، اعم از بائن و رجعی و خلع یا مبارات، به هر طریق اعم از بذل یا اخذ مهریه نماید.

شرط انتخاب محل سکونت مشترک

زوجین توافق می نمایند که انتخاب محل سکونت مشترک با توافق طرفین صورت پذیرد.

ماهیت شرط ضمن عقد

بر اساس قانون مدنی می توان هر شرطی را که برخلاف قانون یا اخلاق اجتماعی نباشد به عنوان شروط ضمن عقد قرار داد. پس شرط هایی مانند سلب حق طلاق از مرد، بچه دارنشدن، عدم معاشرت با اقوام زوجین، نداشتن رابطه جنسی و امثال آن را نمی توان به عنوان شروط ضمن عقد تعیین کرد.

نکته کلیدی

شروط ضمن عقد را در هر زمانی پس از وقوع عقد می توان تنظیم کرد. بنابراین تا زمانی که عقد نکاح صورت نگرفته است، امکان تنظیم شروط وجود ندارد. قوه قضائیه اخیراً بخشنامه ای صادر کرده تا شروط ثبت شده در قباله های ازدواج در دادگاه ها نیز قدرت اجرایی داشته باشند . اما رویة دادگاه های خانواده همچنان آن است که شروط ضمن عقد را تنها در قالب سند رسمی صادره از دفاتر اسناد رسمی می پذیرند. بنابراین تا اطلاع ثانوی شروط ضمن عقد را در دفاتر اسناد رسمی تنظیم کنید.

مهم ترین هدف شروط ضمن عقد

مهم ترین هدف آن ایجاد برابری در نهاد ازدواج است. یعنی زوجین بدون آنکه غلبه یا حقی اضافه تر نسبت به طرف مقابل در اختیار داشته باشند، رابطه ای را به صورت مساوی و در شرایط برابر شروع می کنند.

شرط تعیین حضانت فرزند قابل ثبت نیست؛

رویة دادگاه های خانواده مبتنی بر آن است که در صورتی که در مورد حضانت فرزند اختلاف نظر وجود داشته باشد، صلاحیت زوجین در همان زمان مورد بررسی و درصورت لزوم با استفاده از کارشناس یا پرسش از خود کودک ، شخص دارای صلاحیت انتخاب می شود.

دفتروکالت وکیل الرعایا

نیاز به وکیل در دنیای پیچیده امروزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.دفتر وکالت وکیل الرعایا با جمع آوری وکلای متخصص در تمامی موارد اعم از خانوادگی، تجاری، کیفری و حقوقی و وکیل جرائم دارویی در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .و افراد می توانند با توجه به نوع پرونده و مشکل حقوقی و حوزه قضایی خود به وکیل مورد نظر خود دسترسی یافته. و با اخذ مشاوره در صورت صلاحدید با وکیل محترم قراردادی را جهت پیگیری مؤثر تر امور انعقاد نمایند.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۹۷۲۴۲۲۶

آدرس: تهران ، میدان الغدیر ، کوچه شهرک شهدا ، روبروی مرکز جراحی مهر ، پلاک ۸ ، طبقه۴

  • vakiloroayaye tehran vakili
  • ۰
  • ۰

دعاوی اختصاصی پیش فروش ملک

دعاوی اختصاصی پیش فروش ملک ،کمی پیش راجع به مطالبة مابه التفاوت کسری مساحت و مازاد مساحت در دعاوی اختصاصی خرید و فروش و بحث حق فسخی که به دنبال آن برای متعاملین ایجاد می شود صحبت کردیم؛ اکنون قصد داریم تا با شرایط مطالبة حقوق در جهت وجود مابه التفاوت کسری یا مازاد مساحت در قراردادهای پیش فروش ملک صحبت کنیم.

مبنای حقوقی دادخواست

واضح است که احداث ساختمان ها بر طبق نقشه های از پیش تعیین شده صورت می گیرد و به طور معمول باید مشخصات پیش بینی شده در نقشه را داشته باشد. با این حال چه بسا ممکن است به علل مختلف آنچه که در پایان آماده می شود، متفاوت از نقشه های مورد تأیید شهرداری و مورد توافق طرفین باشد. مثلاً مساحت بنا تغییر کند. در این صورت کسی که تفاوت بنا به ضرر او است، می تواند برای گرفتن مبلغ اختلافی طرح دعوا کند.

کسری مساحت

کسری مساحت ممکن است به صورت موجود باشد:

1)ملک پیش فروش شده ممکن است، کمتر یا بیشتر از 5 درصد متراژ مقرر در قرارداد کسری مساحت داشته باشد. اگر کسری مساحت کمتر از 5 درصد باشد، مابه التفاوت بر اساس نرخ مندرج در قرارداد مورد محاسبه قرار می گیرد و پیش فروشنده ملزم به پرداخت خواهد بود.

2)در صورتی که مساحت واحد تحویل شده کمتر از 95 درصد مقدار توافق شده در قرارداد باشد و یا به عبارت دیگر میزان کسری مساحت بیش از 5 درصد متراژ مقرر باشد، پیش خریدار دو راه پیش رو دارد:

اول اینکه می تواند به استناد کسری مساحت قرارداد را فسخ نماید.

دوم اینکه می تواند تفاوت قیمت را بر پایة قیمت روز بنا و بر اساس نظر کارشناسی از پیش فروشنده مطالبه کند.

مازاد مساحت

مازاد مساحت در شرایطی است که واحد ساخته شده مساحتی بیش از آنچه در قرارداد پیش فروش تعیین و توافق شده است، داشته باشد.

مازاد مساحت تا 5 درصد

اگر بنا نسبت به آنچه در قرارداد توافق شده است درست 5 درصد یا کمتر از آن اضافه مساحت داشته باشد، هیچکدام از طرفین حق فسخ قرارداد را ندارند. در این صورت پیش فروشنده می تواند طبق توضیحات بالا طرح دعوی کند.

مازاد مساحت بیش از 5 درصد

در صورتی که مازاد مساحت بنا بیش از 5 درصد باشد،صرفاً خریدار حق فسخ قرارداد را دارد. در صورت فسخ قرارداد ملک به پیش فروشنده باز می گردد و در نتیجه مطالبة مابه التفاوت مازاد مساحت جایی نخواهد داشت.

آیا حق مطالبة مابه التفاوت مازاد مساحت وجود دارد؟

پیش فروشنده که ملک بزرگتری نسبت به آن چه در قرارداد توافق شده است به پیش خریدار تحویل می دهد،حق دارد قیمت مساحت مازاد را مطالبه کند اما از آن جا که این تفاوت قیمت ناشی از عمل خود پیش فروشنده است، ملاک قیمت مساحت مازاد مبلغ مندرج در قرارداد است نه قیمت روز بنا.

طرفین دعاوی

دعوای مطالبة ما به التفاوت کسری مساحت را پیش خریدار مطرح می کند و خواندة دعوی پیش فروشنده خواهد بود. اما دعوای مطالبة مابه التفاوت مازاد مساحت  را پیش فروشنده در مقابل پیش خریدار مطرح می کند.

مرجع صالح برای رسیدگی

اگرچه بر اساس قانون پیش فروش ساختمان حل کلیة اختلافات  ناشی از تعبیر،تفسیر و اجرای قراردادهای پیش فروش ساختمان بر عهدة هیأت داوری است؛ ولی از آنجا که تاکنون آیین نامة اجرایی این ماده توسط وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت دادگستری تهیه نشده است، بنابراین در حال حاضر رسیدگی به اختلافات ناشی از قراردادهای پیش فروش بر عهدة دادگاه عمومی است.

از آنجا که چنین دعوایی منقول است،

خواهان می تواند به دادگاه محل اقامت خوانده،محل انعقاد عقد و محل اجرای تعهد از سوی پیش فروشنده مراجعه کند.

نحوة اجرای رأی مبنی بر محکومیت به پرداخت مابه التفاوت کسری مساحت:

این رأی بر مبنای قیمت مندرج در قرارداد و یا قیمت روز بنا و بر اساس نظر کارشناسی از سوی دادگاه حقوقی صادر می شود و پس از طی مراحل قطعیت می یابد. در این حالت به درخواست محکوم له، اجراییه صادر می شود.

نکته

محکوم له می تواند با معرفی اموال پیش فروشنده، نسبت به توقیف اموال یا مسدود نمودن حساب های وی به میزان مورد حکم،اقدام کند.هم چنین می تواند نسبت به جلب محکوم علیه اقدام کند.

نحوة اجرای رأی محکومیت پیش خریدار به پرداخت مابه التفاوت مازاد مساحت:

این محکومیت از سوی دادگاه حقوقی صادر می شود. ماهیت این حکم پرداخت مبلغی وجه است.بنابراین محکوم له می تواند با معرفی اموال پیش خریدار نسبت به توقیف آن اقدام کند. هم چنین می تواند نسبت به جلب محکوم علیه اقدام کند.

دفتروکالت وکیل الرعایا

نیاز به وکیل در دنیای پیچیده امروزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.دفتر وکالت وکیل الرعایا با جمع آوری وکلای متخصص در تمامی موارد اعم از خانوادگی، تجاری، کیفری و حقوقی و وکیل جرائم دارویی در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .و افراد می توانند با توجه به نوع پرونده و مشکل حقوقی و حوزه قضایی خود به وکیل مورد نظر خود دسترسی یافته. و با اخذ مشاوره در صورت صلاحدید با وکیل محترم قراردادی را جهت پیگیری مؤثر تر امور انعقاد نمایند.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۹۷۲۴۲۲۶

منبع : وکیل الرعایا

آدرس: تهران ، میدان الغدیر ، کوچه شهرک شهدا ، روبروی مرکز جراحی مهر ، پلاک ۸ ، طبقه۴

  • vakiloroayaye tehran vakili
  • ۰
  • ۰

پیگیری تخلفات اینترنتی

پیگیری تخلفات اینترنتی ،بر همگان روشن است که امروزه فرهنگ خرید اینترنتی و بهره گیری از خدمات آنلاین بسیار جا افتاده و مرسوم می باشد؛ چراکه منافعی از قبیل دسترسی آسان به انواع و اقسام کالاها و خدمات، امکان مقایسه قیمت،انجام خریدی به صرفه تر و اقتصادی و در دسترس بودن 24 ساعته این قبیل امور افراد را ترغیب به بهره گیری و استیفا می کند. اما باید توجه داشته باشیم که علی رغم وجود منافع، استفادة گسترده از هرچیزی زمینة وقوع تخلفات و بروز مشکلاتی مثل سوء استفاده از حقوق مردم و مراجعه کنندگان را نیز فراهم می کند.

آیا امکان شکایت وجود دارد؟

راه هایی برای شکایت از فروشگاه های اینترنتی ای که به صورت مجاز و قانونی به ثبت رسیده اند و با نماد اعتماد الکترونیکی فعالیت می کنند ،  بر حسب مشکلی که رخ داده وجود دارد که قصد بررسی مراتب قانونی مربوطه را داریم.اما باید بدانید که قبل از هرچیزی بایستی با دریافت مشاوره های صحیح، سعی در شناخت جرم و تخلف صورت گرفته و قانون حاکم بر آن داشته باشید تا به نحو مشروع و قانونی حقوق خود را مطالبه نمایید.

به طور کلی 3 راه برای شکایت از تخلفات اینترنتی پیش روی افراد متقاضی وجود دارد :

1)شکایت از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی

برای اقدام از این طریق در وهلة اول بایستی فروشگاه و مرکزی که از آن خریدی را انجام داده اید یا از خدمات آن بهره برده اید دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشد. این نماد ضمانتی برای کاربران در خصوص خرید از درگاه های اینترنتی معتبر به حساب می آید و به سایت های دارای صلاحیت اعطا می شود.تنها کافی است تا به آدرس ENAMAD.IR مراجعه نمایید، سپس در صفحه ثبت شکایت روی آیکون ورود به سامانه ثبت شکایات کلیک نمایید. پس از ثبت شکایات خود می‌توانید مشکل خود را در صورت عدم پاسخگویی مناسب این قبیل فروشگاه ها پیگیری کنید.

2) شکایت از طریق پلیس فتا

می‌توانید با مراجعه به وب ‌سایت پلیس فتا، شکایت خود را در ارتباط با وب ‌سایت، سایت فروشگاه‌های اینترنتی، شبکه‌های اجتماعی، تخلف در اپلیکیشن و بازی و حتی پست الکترونیکی را مطرح کنید.شما باید گزارش تخلف را  با انتخاب عنوان مناسب و مربوطه ( در اینجا اهمیت شناسایی دقیق جرم نمایان می شود ) در قسمت خدمات الکترونیکی و آیکون ثبت گزارش های مردمی ارائه نمایید. قبل از درج شکایت بایستی در سامانه پلیس فتا ثبت نام نمایید.

3)شکایت از طریق مرجع قضایی

دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۱ تهران ( دادسرای رسیدگی به جرائم اینترنتی) مسئول  رسیدگی به جرائم مربوط به تخلفات در حوزه فضای مجازی می‌باشد. شخص شاکی باید با تهیه شکواییه و داشتن مدارک کافی از قبیل رسید واریز وجه ، به مرجع صالح مربوطه مراجعه نماید و شکایت خود را مطرح کند.چنانچه شاکی ساکن شهرستان باشد، باید در دادسرای محل سکونت خود شکایت را پیگیری نماید.

مجازات مربوطه

وفق قانون جرایم رایانه ای مجازاتی که برای این قبیل از افراد متخلف پیش بینی شده است، حسب مورد و بر اساس جرم و تخلفی که صورت گرفته است، حبس یا جزای نقدی یا محکومیت به هر دو مورد می باشد. مطابق قانون، اگر قاضی تشخیص دهد که این مجازات کافی نیست، می‌تواند مجازات‌های دیگری را به عنوان مجازات تکمیلی در نظر بگیرد. البته در نقطه مقابل نیز اگر فرد اظهار ندامت کند یا وضعیت شخصی او به گونه‌ای باشد که اعمال مجازات؛ زندگی، کار، آبرو و… او را به خطر بیندازد، قاضی می‌تواند مجازات را تعلیق یا از مجازات‌های جایگزین دیگر استفاده کند.

دفتروکالت وکیل الرعایا

نیاز به وکیل در دنیای پیچیده امروزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.دفتر وکالت وکیل الرعایا با جمع آوری وکلای متخصص در تمامی موارد اعم از خانوادگی، تجاری، کیفری و حقوقی و وکیل جرائم دارویی در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .و افراد می توانند با توجه به نوع پرونده و مشکل حقوقی و حوزه قضایی خود به وکیل مورد نظر خود دسترسی یافته. و با اخذ مشاوره در صورت صلاحدید با وکیل محترم قراردادی را جهت پیگیری مؤثر تر امور انعقاد نمایند.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۹۷۲۴۲۲۶

منبع : وکیل الرعایا

آدرس: تهران ، میدان الغدیر ، کوچه شهرک شهدا ، روبروی مرکز جراحی مهر ، پلاک ۸ ، طبقه۴

  • vakiloroayaye tehran vakili
  • ۰
  • ۰

مطالبۀ وجه بابت مابه التفاوت کسری یا مازاد مساحت

مطالبۀ وجه بابت مابه التفاوت کسری یا مازاد مساحت ،چنانچه ملکی به شرط دارا بودن مقدار معین فروخته شود،اما پس از معامله خریدار متوجه شود که مساحت ملک مورد نظر از آن چه که در قرارداد معین شده،کمتر است و به عبارت دیگر ملک کسری مساحت دارد،خریدار حق فسخ معامله را دارد.

مازاد مساحت

همچنین در موردی که ملک نسبت به متراژ ای که در قرارداد شرط شده است مازاد مساحت دارد،فروشنده حق فسخ قرارداد را خواهد داشت. البته به این شرط که در موقع فروش ملک از مساحت واقعی ملک بی اطلاع بوده باشد.

شرط بر عدم وجود حق فسخ

در مواردی ممکن است طرفین در قرارداد توافق کنند که در صورت کسری یا مازاد مساحت،هیچ یک حق فسخ قرارداد را ندارد و صرفاً میتوان مابه التفاوت کسری و یا مازاد را مطالبه کرد. در چنین شرایطی طرفی که این تفاوت را به زیان خود می بیند،حق خواهد داشت مابه التفاوت کسری یا مازاد را از طرف مقابل مطالبه کند.

طرفین دعوی

در صورت کسری مساحت، نسبت به میزان مندرج در قرارداد خریدار به عنوان خواهان حق مطالبه مابه التفاوت را از فروشنده دارد. دردهایی که ملک بزرگ تر از مقدار توافق شده است،فروشنده می تواند مابه التفاوت مازاد مساحت را از خریدار مطالبه کند.

مرجع صالح برای رسیدگی

از آن جایی که خواسته دین است،خواهان می تواند در دادگاهی که محل اقامت خوانده است یا محل انعقاد قرارداد و یا محل انجام تعهد، طرح دعوا کند. البته چنانچه مبلغ مابه التفاوت کسری مساحت به میزان ۲۰ میلیون تومان یا کمتر از آن باشد، دعوا در شورای حل اختلاف محل اقامتگاه خوانده مطرح می شود.

نحوۀ اجرای رأی

بعد از اینکه رای قطعی به نفع خواهان صادر شد و پس از ابلاغ اجراییه به خوانده،پرونده به دادورز اجرای احکام سپرده می‌شود. برای اینکه مبلغ مورد حکم از خوانده گرفته شود،می توان مالی از اموال مدیون را به اجرای احکام معرفی کرد.

در صورتی که اموالی در دسترس نباشد،

می‌توان از طریق استعلام از شهرداری،بانک مرکزی،اداره ثبت اسناد و املاک و سایر ارگانها و اموال محکوم علیه یعنی مدیون را شناسایی و توقیف کرد.

فروش مال توقیف شده

پس از ارزش گذاری اموال توسط کارشناس رسمی دادگستری مال توقیف شده به فروش می رسد و مبلغ محکومیت از آن پرداخت می‌شود. اگر اموالی از محکوم علیه در دسترس نباشد،محکوم له میتواند به استناد ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی،درخواست جلب محکوم علیه را بکند.

نکته

اگر سند مالکیت ملک موضوع قرارداد به خریدار منتقل شده باشد،امکان توقیف ملک جهت تودیع ثمن قرارداد و خسارات وجود دارد.

نحوۀ محاسبه مابه التفاوت

ارزش مابه التفاوت کسری مساحت بر اساس قیمتی که در قرارداد برای کل ملک مشخص شده است محاسبه می شود. اگر در قرارداد راجع به دریافت مبلغی به عنوان کسری یا مازاد مساحت توافق نشده باشد،شخص ذی نفع فقط حق فسخ قرارداد دارد و نمی‌تواند وجهی بابت این موضوع مطالبه کند.

کسری مساحت در قرارداد پیش فروش ملک

در قرارداد پیش فروش ملک ،قاعده ‌ای که تا کنون از آن صحبت به میان آمد در کسری مساحت اعمال نمی شود و طبق قانون پیش فروش ساختمان مصوب ۱۳۸۹ عمل می شود.

نکته

در خصوص مطالبه مابه التفاوت کسری مساحت و مطالبه مابه‌التفاوت مازاد مساحت در قراردادهای پیش فروش ملک در مقاله بعدی صحبت خواهیم کرد.

دفتروکالت وکیل الرعایا

نیاز به وکیل در دنیای پیچیده امروزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.دفتر وکالت وکیل الرعایا با جمع آوری وکلای متخصص در تمامی موارد اعم از خانوادگی، تجاری، کیفری و حقوقی و وکیل جرائم دارویی در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .و افراد می توانند با توجه به نوع پرونده و مشکل حقوقی و حوزه قضایی خود به وکیل مورد نظر خود دسترسی یافته. و با اخذ مشاوره در صورت صلاحدید با وکیل محترم قراردادی را جهت پیگیری مؤثر تر امور انعقاد نمایند.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۹۷۲۴۲۲۶

منبع : وکیل الرعایا

آدرس: تهران ، میدان الغدیر ، کوچه شهرک شهدا ، روبروی مرکز جراحی مهر ، پلاک ۸ ، طبقه۴

  • vakiloroayaye tehran vakili
  • ۰
  • ۰

محرومیت از ارث

محرومیت از ارث

محرومیت از ارث
بسیار پیش می آید که در اختلافات خانوادگی فی مابین والدین و فرزندان،بحث محروم کردن از ارث مطرح شود و به قولی مانعی برای ارث بری وراث پدید آید.علی رغم اینکه قواعد و احکام مربوط به ارث، سهم هریک از وراث و طریقۀ تقسیم اموال از جمله قواعدی هستند که عدول از آن ها جایز نیست، اما همواره مردم این پرسش را در ذهن دارند که آیا می شود واقعا کسی را از ارث محروم کرد؟!

حقیقتی انکار ناپذیر


افراد تا زمانی که در قید حیات هستند اختیار انجام هرگونه دخل و تصرفی در اموال خود را دارند همچنین می توانند اموال خود را به هر نحو که صلاح بدانند،رسما یا بوسیلۀ طرق دیگر به دیگران منتقل کنند و کسی نمی تواند آنان را از چنین امری منع نماید؛اما چنانچه فرد اقدامی مبنی بر انتقال اموال خود در زمان حیاتش انجام ندهد،پس از مرگش دیگر اختیاری بر سرنوشت اموال خود نخواهد داشت و تنها می‌تواند نسبت به بخشی از اموال خود وصیت نماید.

نحوۀ وصیت


بر اساس قانون مدنی افراد این امکان را ندارند تا در خصوص کل اموال خود وصیت کنند اما می توانند نسبت به یک سوم از اموال خود وصیت کنند و چنانچه تمایل به وصیت در خصوص مابقی اموال خود داشته باشند،اصولاً بایستی اجازه وراث را کسب نمایند و در غیر این صورت عمل آنان غیر نافذ تلقی می شود و منوط به تنفیذ وراث می باشد.در واقع متوفی در صورت داشتن وصیت‌نامه می‌تواند بعد از مرگش در خصوص یک سوم اموالش دخل و تصرف کند، بیشتر از این مقدار دیگر در صلاحیت متوفی نیست و وراث هستند که باید در خصوص آن تصمیم بگیرند.

قابلیت تقسیم ما ترک


وقتی افراد فوت می شوند،اموال آنان به عنوان ماترک شخصیت حقوقی مستقلی پیدا می کنند و دیگر تحت تصرف فرد متوفی نیستند.هر گونه حساب و کتابی که لازم است باید انجام شود تا اموال شخص متوفی قابلیت تقسیم فی مابین وراث را داشته باشد؛به معنای دقیق تر پس از کسر هزینه های مربوط به کفن و دفن و همچنین هزینه های احتمالی درمانی شخص،نوبت میرسد به حساب و کتاب دین و بدهی شخص از قبیل بدهی وی به همسرش در قالب مهریه،بدهی های عادی و بدهی های دارای حق وثیقه و حقوق کارکنان و خدمه وی، تمام و کمال بایستی ادا شوند و چنانچه اموال دیگری باقی بماند به عنوان ارث میان وراث تقسیم خواهد شد.

محرومیت کلی از ارث امکان پذیر نیست؛

هیچکس نمی‌تواند ورثه قانونی خود را از ارث محروم نماید مگر اینکه در زمان حیات خود اموالش راهبه یعنی بخشش نماید یا اینکه چنانچه مایل باشد تا به برخی از ورثه سهم الارث کمتری تعلق بگیرد ،می تواند با توجه به اختیاری که در خصوص یک سوم از اموالش دارد، وصیت کند آن یک سوم به سایر ورثه تعلق بگیرد تا افرادی که مد نظر دارد، سهم الارث کمتری ببرند. پس
محرومیت کلی از ارث امکان پذیر نیست.

موارد قانونی محرومیت از ارث

همانگونه که بیان شد افراد نمی‌توانند ورثه خود را تمام و کمال از ارث محروم نمایند اما طبق قانون حالت هایی وجود دارد که افراد پس از مرگ متوفی حقی در خصوص ارث بری نداشته باشند:
۱) قتل مورث
چنانچه یکی از وراث از روی طمع و زیاده خواهی قصد داشته باشد تا زودتر به سهم الارث خود برسد و از این جهت اقدام به کشتن مورث خود نماید،آن گاه به حکم شارع از ارث محروم خواهد شد.
۲)کافر بودن
وفق قانون مدنی فرد کافر از شخص مسلمانی که فوت شده است ارث نخواهد برد اما خوب است بدانیم که شخص مسلمان از کافر متوفی ارث می برد.
۳)ولد زنا بودن
فرزندی که حاصل از رابطه نامشروع پدر و مادر باشد،از هیچ کدام از آنها ارث نخواهد برد.


۴)لعان


چنانچه زن و شوهری طبق شرایطی که در قانون و فقه مقرر شده است یکدیگر را لعن نمایند و در مدت عده یکی از آنان فوت کند دیگری از ارث محروم خواهد بود.
۵)لعان فی مابین پدر و فرزند
چنانچه فرزندی به واسطه لعن از پدر خود نفی شود،آنگاه نه فرزند از پدر ارث می برد و نه پدر از فرزند. چنانچه پدر از لعان رجوع نماید فرزند قابلیت ارث بری دارد اما پدر همچنان از ارث فرزند خود محروم است.

دفتروکالت وکیل الرعایا

نیاز به وکیل در دنیای پیچیده امروزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.دفتر وکالت وکیل الرعایا با جمع آوری وکلای متخصص در تمامی موارد اعم از خانوادگی، تجاری، کیفری و حقوقی و وکیل جرائم دارویی در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .و افراد می توانند با توجه به نوع پرونده و مشکل حقوقی و حوزه قضایی خود به وکیل مورد نظر خود دسترسی یافته. و با اخذ مشاوره در صورت صلاحدید با وکیل محترم قراردادی را جهت پیگیری مؤثر تر امور انعقاد نمایند.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۹۷۲۴۲۲۶

آدرس: تهران ، میدان الغدیر ، کوچه شهرک شهدا ، روبروی مرکز جراحی مهر ، پلاک ۸ ، طبقه۴

  • vakiloroayaye tehran vakili
  • ۰
  • ۰

جرم تصادف ساختگی

 

جرم تصادف ساختگی ،

امروزه یکی از راهکارهایی که در عرصة تصادفات مؤثر قلمداد می شود. راهکار بیمه برای وسایل نقلیه می باشد. بیمه یک تعهد است. بین شرکت بیمه و بیمه گذار یا صاحب خودرو. شرکت بیمه گر متعهد می شود .که با توجه به شرایط بیمه نامه هنگامی که خسارتی به بیمه گذار وارد شد. آن را بپردازد. هنگامی که خودرو به دلیل تصادف، سرقت، آتش سوزی و سایر حوادث دچار صدمه شود. شامل این نوع بیمه می شود و بیمه گذار می تواند از بیمه بدنه استفاده نماید. اما علی رغم مزیت مذکور، این مسئله شرایطی را برای افراد سودجو و فریبکار فراهم آورده. تا با توسل به تصادفات ساختگی بتوانند از امکانات شرکت بیمه سوء استفاده و پولی در این راستا به جیب بزنند.

آیا تصادف ساختگی کلاهبرداری محسوب می شود؟

این فعل مجرمانه با توجه به قانون بیمه شخص ثالث صراحتاً جرم انگاری شده است. اما گاهی پیش می آید که افرادی آن را به اشتباه کلاهبرداری محسوب می کنند. وفق قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشاء و کلاهبرداری. هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارتخانه‌ها یا کارخانه‌ها یا مؤسسات موهوم یا به داشتن .اموال و اختیارات واهی فریب دهد .

یا به امور غیر واقع امیدوار نماید. یا از حوادث یا پیش‌آمدهای غیر واقع بترساند .و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند .و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا‌حساب و امثال آن‌ها تحصیل کرده. و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب می شود. بنابراین کلاهبرداری به هر رفتار غیرمشروعی که عنصر فریب در آن دخالت داشته باشد. گفته نمی شود. و بر اساس قانون تعریف خاص خود را دارد.

ارکان جرم کلاهبرداری

اولین رکن در این جرم آن است. که مجرم متوسل به وسایل متقلبانه می شود. تا بتواند مقصود خود را محقق سازد.اما گاهی ممکن است .وسیله ای که مورد استفاده قرار می گیرد متقلبانه نباشد.

یا عرفاً متقلبانه تلقی نشود .اما در هرصورت منجر به اغفال بزه دیده و تحقق مهم ترین رکن جرم کلاهبرداری شود.بنابراین فرد بزه دیده نباید از کلاهبرداری و عناصر آن آگاهی داشته باشد. و بایستی به اصطلاح فریب بخورد و در این راستا اموال وی توسط شخص کلاهبردار تحصیل شود. اموالی مثل وجوه، اسناد. مفاصا حساب و هر چیزی که با توسل به وسایل متقلبانه بدست آورده شود.

نکته

با توجه به آنکه جرم تصادف ساختگی در قانون خاص و جداگانه ای تحت عنوان قانون بیمه شخص ثالث مورد اشاره قرار گرفته .و برای آن مجازات تعیین شده، از این رو تحت شمول قانون مربوط به کلاهبرداری نخواهد بود.

مجازات جرم تصادف ساختگی

وفق قانون بیمه شخص ثالث، چنانچه فرد یا افرادی برای گرفتن خسارت از بیمه،اقدام به ایجاد اعمال متقلبانه مانند صحنه سازی صوری تصادف.تعویض خودرو یا ایجاد خسارت عمدی. وجوهی را بابت خسارت دریافت کنند.

به حبس از 6 ماه تا 2 سال و جزای نقدی معادل دو برابر وجوه دریافتی محکوم می شوند. در حالی که مجازات کلاهبرداری وفق قانون، علاوه بر رد مال به صاحبش، حبس از یک تا ۷ سال و پرداخت. جزای نقدی معادل مالی که اخذ شده است مقرر گردیده .

شروع به جرم

چنانجه فردی با قصد انجام تصادف ساختگی وارد عمل بشود .اما ناکام بماند و به نتیجه ای نرسد. در کنار محکومیت به مجازات شروع جرم مقرر در قانون مجازات اسلامی. مستحق جزای نقدی درجه 5 به میزان 80 تا 180 میلیون ریال می باشد.

تبانی در جرم تصادف ساختگی

هرگاه شخصی برخلاف واقع خود را به‌عنوان راننده وسیله نقلیه مسبب حادثه معرفی کند .به مجازات حبس درجه هفت(حبس ازسه تاشش ماه) محکوم می‌شود. راننده نیز چنانچه در این امر تبانی کرده باشد. به مجازات مذکور محکوم می‌شود.

دفتروکالت وکیل الرعایا

موسسه حقوقی وکیل الرعایا به وسیله وکلای مجرب، وکلای پایه یک دادگستری و همچنین وکلای کانون دادگستری این توان را در خود می بیند که دعاوی کلیه امور ذیل را در استان البرز، بپذیرد:

دعاوی حقوقی شامل:  دعاوی ملکی و املاک، رفع تصرف عدوانی، خلع ید، تخلیه، حکم جلب، وصول مطالبات، الزام به سند، توقیف اموال  دیگر دعاوی مربوطه.دعاوی خانوادگی شامل طلاق، طلاق توافقی، نفقه، عدم تمکین، حضانت، مهریه، فسخ نکاح و دیگر دعاوی مربوطه.دعاوی کیفری شامل خیانت در امانت، قتل، ضرب وجرح. جعل اسناد، استفاده از سند مجعول، سرقت. فروش مال غیر، کلاهبرداری.دیگر دعاوی مربوطه.و همچنین کلیه دعاوی حقوقی کیفری  و خانوادگی ثبتی تنظیم لایحه جهت دادگاه های بدوی. تجدید نظر، دیوان عالی کشور و طرح شکایت در کلیه دعاوی و تنظیم قرارداد مالی خرید و فروش و املاک، دیه. بیمه مشارکت، طلاق توافقی در تهران و کرج ثبت شرکت و تغییرات شرکتها. ثبت برند و ثبت علامت تجاری را در دفترمشاوره حقوقی درکرج  انجام دهد.

  • vakiloroayaye tehran vakili
  • ۰
  • ۰

پس از انقضای مدت اجاره، مؤجر مبلغ ودیعه مسترد ننماید، تکلیف مستأجر چیست؟

پس از انقضای مدت اجاره، مؤجر مبلغ ودیعه مسترد ننماید، تکلیف مستأجر چیست؟یکی از دعاوی اختصاصی اجاره، الزام مؤجر به پرداخت و استرداد ودیعه می باشد؛ با توجه به سؤالی که در ابتدا مطرح شد، در مقاله ذیل قصد بررسی این وضعیت و حقوق مستأجر در این راستا بر اساس عقد اجاره ای که منعقد شده است را به عنوان یکی از مسائلی که عموم در عمل  به نحو گسترده با آن روبه رو می شوند را داریم.

مبنای حقوقی دادخواست

بعد از انقضای مدت اجاره، مؤجر مکلف است مبلغ ودیعه ای را که مستأجر به وی داده است، مسترد کند.در صورتی که با پایان مدت اجاره و درخواست مستأجر برای بازپس گرفتن مبلغ ودیعه، مؤجر حاضر به بازگرداندن این مبلغ نباشد،مستأجر باید دادخواست مطالبة وجه کند.

محکومیت به پرداخت ودیعه

پس از ارائه دادخواست مطالبة وجه به طرفیت مؤجر، دادگاه پس از تشکیل جلسة رسیدگی و شنیدن اظهارات طرفین در صورتی که دلیل موجهی از مؤجر که مسترد نکردن ودیعه را توجیه کند،ارائه نشود،دادگاه مؤجر را به پرداخت ودیعه محکوم می کند.

طرفین دعوی

مستأجری که ودیعه یا مبلغ قرض الحسنه را به مؤجر سپرده، به عنوان خواهان به طرفیت مؤجر که خوانده نامیده می شود، دادخواست می دهد.

مرجع صالح برای رسیدگی

اگر مبلغ ودیعه مورد نظر از بیست میلیون تومان کمتر باشد در شورای حل اختلاف محل اقامت مؤجر رسیدگی می شود. درغیر اینصورت دادگاه محل اقامت مؤجر صالح به رسیدگی است.

نحوة اجرای رأی

پس از محکوم شدن مستأجر به مبلغ معین شده در رأی، مؤجر باید از طریق صدور اجراییه به همان میزان  از اموال مستأجر مانند اتومبیل و ... را توقیف کرده تا با فروش آن ها به آنچه که استحقاق دارد دست یابد.

صدور حکم جلب

اگر اموالی از مستأجر در دسترس نباشد، حکم جلب وی صادر شده و تا زمانی که مستأجر مبلغ محکومیت را پرداخت نکند و یا دادخواست اعسار تقدیم نکند، در حبس می ماند.

وصول مبلغ اجرت المثل

مؤجر می تواند پس از قطعیت حکم و صدور اجراییه، مبلغ اجرت المثل را از ودیعة مستأجر که نزد وی است، کسر و وصول نماید.

تأمین دلیل و لزوم تخلیة ملک استیجاری

مستأجر باید قبل از اینکه دادخواست مطالبة ودیعه را تقدیم دادگاه کند، ملک را تخلیه کرده و مراتب تخلیه را از طریق شورای حل اختلاف، تأمین دلیل کند. هم چنین کلید ملک را تحویل شورای حل اختلاف محل ملک بدهد و مراتب را از طریق اظهارنامة رسمی به مؤجر اعلام کند.

نکته

رویة قضایی نیز حاکی از آن می باشد که تقاضای مستأجر به دریافت مبلغ ودیعه پرداختی بابت اجاره در صورتی اجابت می شود که ابتدا مورد اجاره تخلیه شده باشد. این تقاضا قبل از تخلیه مردود است.

آدرس خوانده

در صورتی که نشانی فعلی محل اقامت خوانده یعنی مؤجر در دسترس نباشد، بهتر است همان نشانی که در اجاره نامه ذکر شده است، به عنوان آدرس خوانده نوشته شود.

پرداخت خسارت تأخیر تأدیه

مستأجر می تواند ضمن دادخواست مطالبة وجه، تقاضای محکومیت مؤجر به پرداخت خسارت تأخیر تأدیه از زمان مطالبه و یا زمان تقدیم دادخواست تا زمان پرداخت مبلغ ودیعه را نیز طرح کند.

خسارت تأخیر در تحویل مورد اجاره

در صورتی که مؤجر از پرداخت ودیعه خودداری کند، مستحق دریافت خسارت تأخیر در تحویل مورد اجاره ( شرط ضمن عقد اجاره ) نخواهد بود.

تهاتر اجاره بهای معوقه

تهاتر به عنوان یکی از اسباب سقوط تعهدات، نیازمند حکم از مرجع صلاحیت دار است و مؤجر نمی تواند بدین سبب و بدون اخذ حکم از مرجع صلاحیت دار اجاره بهای معوقه را با بخشی از ودیعة اجاره تهاتر کند.

اعمال حق حبس توسط مستأجر

اگر مستأجر محل مسکونی به دلیل عدم پرداخت ودیعه از تحویل ملک به مؤجر خودداری کند، حق حبس خود را اعمال کرده و تکلیفی به پرداخت اجرت المثل مقرر در قرارداد برای هرروز تأخیر در تخلیه پس از انقضای اجاره ندارد.

دفتروکالت وکیل الرعایا

نیاز به وکیل در دنیای پیچیده امروزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.دفتر وکالت وکیل الرعایا با جمع آوری وکلای متخصص در تمامی موارد اعم از خانوادگی، تجاری، کیفری و حقوقی و وکیل جرائم دارویی در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .و افراد می توانند با توجه به نوع پرونده و مشکل حقوقی و حوزه قضایی خود به وکیل مورد نظر خود دسترسی یافته. و با اخذ مشاوره در صورت صلاحدید با وکیل محترم قراردادی را جهت پیگیری مؤثر تر امور انعقاد نمایند.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۹۷۲۴۲۲۶

آدرس: تهران ، میدان الغدیر ، کوچه شهرک شهدا ، روبروی مرکز جراحی مهر ، پلاک ۸ ، طبقه۴

  • vakiloroayaye tehran vakili
  • ۰
  • ۰

جدیدترین رأی وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عالی کشور

جدیدترین رأی وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عالی کشور ،نگهداری مشروبات الکلی خارجی به عنوان مصداقی از کالای ممنوع ، جرم است و مجازات آن در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مقرر شده است؛ لیکن چکیده رأی وحدت رویه فوق الذکر آن است که رسیدگی به جرم نگهداری  مشروبات الکلی خارجی در صلاحیت دادگاه کیفری دو و نه دادگاه انقلاب است. 

مقصود از قاچاق کالا چیست؟

قاچاق عبارت است از انجام هرگونه معامله ای که از سوی دولت منع شده باشد.همچنین کالایی که به طور مخفی و بدون مجوز به مرزهای کشور وارد یا از آن خارج شود، به عنوان کالای قاچاق شناخته می شود.

به عبارت دقیق تر حمل، نقل و جابه جایی کالا از بخشی به بخش دیگر، چنانچه هر دو بخش در داخل کشور قرار داشته باشند قاچاق داخلی و چنانچه بخشی در داخل کشور و بخش دیگر در خارج مرز واقع شده باشد قاچاق خارجی معنا می گیرد.

ضمانت اجرای قاچاق کالا

وفق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392،برای افرادی که با انجام هرگونه فعل یا ترک فعلی موجب نقض قوانین مربوط به واردات وصادرات کالا و ارز می شوند، مجازاتی مقرر شده است که ضبط کالا،وجوه حاصل از کالا و ابزار و وسایلی که در ساخت کالا به کار رفته اند و پرداخت جریمه نقدی از مجازات قاچاق کالا به شمار می رود.

مجازات حبس

چنانچه ارزش کالای قاچاق از یکصد میلیون تا یک میلیارد ریال باشد،متخلف به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و جزای نقدی مطابق با میزان مقرر در قانون محکوم می شود. همچنین مجازات حبس دو  تا پنج سال،برای قاچاقچی ای که مرتکب قاچاق کالای دارای بیش از 1 میلیارد ریال ارزش شده باشد،مقرر گردیده است.

چنانچه عین کالای قاچاق در دسترس نباشد،

متخلف موظف به پرداخت معادل پولی آن می باشد مگر اینکه نقشی در از دست رفتن کالا نداشته باشد.

محل نگهداری کالای قاچاق

محل نگهداری کالاهای قاچاق ممنوع که در مالکیت مرتکب باشد، توقیف و پلمب می‌شود و در صورتی که محکومٌ علیه ظرف دو ماه از تاریخ صدور حکم قطعی، جریمه نقدی را نپردازد، حسب مورد از محل فروش آن برداشت و مابقی به مالک مسترد می‏شود.

اما ممکن است محل نگهداری کالای قاچاق به شرح ذیل مصادره شود؛

-این محل متعلق به مرتکب باشد.

-یا اینکه مالک عامداً ملک خود را جهت نگهداری کالای قاچاق در اختیار دیگری قرار بدهد.

-همچنین ارزش کالای قاچاق بیش از یک میلیارد ریال باشد.

البته لازم به ذکر می باشد که مصادره ملک دارای شرایطی است که در قانون مربوطه مورد توجه قرار گرفته است.

مرجع صالح برای رسیدگی

پرونده های قاچاق کالا و ارز در صلاحیت تعذیرات حکومتی قرار دارند؛ سازمانی که مسئولیت رسیدگی به تخلفات اقتصادی و صنفی را دارد. همچنین اگر پرونده قاچاق دارای چندین متهم باشد و به اتهام یکی از آنها در مرجع قضایی رسیدگی شود، اتهامات سایر متهمان نیز در همان مرجع مورد بررسی و رسیدگی قرار می گیرد.

اگر تعذیرات حکومتی صالح به رسیدگی نباشد؛

یعنی در صورتی که پس از ارجاع پرونده به سازمان تعزیرات حکومتی و انجام تحقیقات محرز شود رسیدگی به جرم ارتکابی در صلاحیت مرجع قضائی است، شعبه مرجوعٌ‏‌الیه مکلف است بلافاصله قرار عدم صلاحیت خود را صادر نماید و پرونده را به مرجع قضائی ذیصلاح ارسال نماید.این قرار ظرف یک هفته قطعی می شود حتی اگر از سوی مقام مافوق سازمان تعذیرات حکومتی تأیید نشود.

ارتکاب قاچاق از سوی مأمورین و کارمندان دولت

مجازات هریک از مأمورین و کارمندان دولت که به نحو حرفه ای و سازمان یافته مرتکب قاچاق کالا و ارز بشوند،بر اساس مقررات انفصال از خدمت دولتی و حبس می باشد و مرجع صالح برای رسیدگی به تخلف اشخاص مذکور در این زمینه، دادگاه انقلاب و دادسرا می باشد.

نکته کلیدی

وفق رأی وحدت رویه  فوق الذکر به شماره 809، دادگاه کیفری دو به مثابه مرجع صالح  در رسیدگی به جرم نگهداری مشروبات الکلی خارجی که ذیل بحث و قانون قاچاق کالا می گنجد، شناخته می شود و دادگاه انقلاب در این زمینه صلاحیت رسیدگی نخواهد داشت.

دفتروکالت وکیل الرعایا

نیاز به وکیل در دنیای پیچیده امروزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.دفتر وکالت وکیل الرعایا با جمع آوری وکلای متخصص در تمامی موارد اعم از خانوادگی، تجاری، کیفری و حقوقی و وکیل جرائم دارویی در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .و افراد می توانند با توجه به نوع پرونده و مشکل حقوقی و حوزه قضایی خود به وکیل مورد نظر خود دسترسی یافته. و با اخذ مشاوره در صورت صلاحدید با وکیل محترم قراردادی را جهت پیگیری مؤثر تر امور انعقاد نمایند.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۹۷۲۴۲۲۶

منبع : وکیل الرعایا

آدرس: تهران ، میدان الغدیر ، کوچه شهرک شهدا ، روبروی مرکز جراحی مهر ، پلاک ۸ ، طبقه۴

  • vakiloroayaye tehran vakili
  • ۰
  • ۰

شرط تنصیف دارایی

شرط تنصیف دارایی

شرط تنصیف دارایی ،یکی از شروطی که ضمن عقد نکاح و در اسناد نکاحیه به موجب قانون قابلیت درج دارد و همچنین در راستای حمایت از زنان و تأمین حقوق مالی زوجه قلمداد می شود،شرط تنصیف دارایی است.در واقع بر اساس قانون مدنی طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند.

محتوای شرط مذکور

در ضمن عقد نکاح یا عقد خارج لازم، زوج شرط می نماید که هرگاه طلاق بنا بر درخواست زوجه نباشد،و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار او نبوده،زوج موظف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با او بدست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید.

چه اموالی شامل تنصیف دارایی نمی شود؟

برای اعمال شرط تنصیف، دارایی ای که زوج در ایام زناشویی بدست آورده است محاسبه می شود. یعنی این شرط شامل اموالی که مرد قبل از زناشویی داشته و همچنین اموالی که از طریق ارث به مرد منتقل می شود، هرچند در ایام زناشویی به ایشان به ارث رسیده باشد و همینطور هدایا و جوایزی که به مرد به اشکال مختلف تعلق می گیرد،مانند جوایز بانکی و مواردی از این دست نمی شود.

نکته

شرط تنصیف دارایی که ضمن عقد نکاح درج می شود،بدون وقوع طلاق آن هم به درخواست مرد،قابل اجرا نیست و امکان الزام شوهر برای اجرای شرط قبل از درخواست طلاق وجود ندارد.

شرایط تحقق شرط تنصیف

پس از توافق زوجین نسبت به درج شرط تنصیف بر ضمن عقد نکاح یا خارج لازم،تنها در صورت وقوع قیودات ذیل زوجه نسبت به این شرط محق خواهد بود؛

1)درخواست طلاق بایستی توسط زوج صورت بگیرد تا زوجه نسبت به دارایی زوج مستحق باشد؛چنانچه زوجه به دلایلی مانند عسر و حرج یا استنکاف زوج از پرداخت نفقه یا به دلیل غیبت زوج درخواست طلاق را حتی با داشتن مجوز قانونی مطرح نماید،باعث تحقق شرط تنصیف نمی شود.

2)تقاضای طلاق نباید ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی باشد.به عنوان مثال چنانچه حکمی مبنی بر نشوز زوجه صادر شود،باعث می شود که زوجه نسبت به دارایی زوج مستحق برخورداری نباشد.

3)از جمله شروط لازم برای شرط تنصیف وقوع طلاق می باشد؛گرچه صراحتاً اشاره ای به این شرط نشده است،اما اما تنصیف دارایی زوج قبل از طلاق فاقد مجوز تلقی می شود.

4) فقط اموالی که زوج در ایام بعد از تحقق عقد نکاح تحصیل کرده، موضوع شرط تنصیف قرار می گیرد . لذا شامل اموال موجود زوج پیش از نکاح با زوجه نخواهد شد.

5)آنچه در محاسبه دارایی بایستی مورد توجه قرار بگیرد، دارایی مثبت زوج است و نه دارایی منفی.

6)دادگاه در زمینه تعیین میزان اموال مورد انتقال زوج تا سقف پنجاه درصد به زوجه دارای اختیار است و در این زمینه ملاک هایی همچون تعداد عائله و فرزندان مشترک، اوضاع و احوال مالی زوجین، سالهای زندگی مشترک، میزان مشارکت زوجه در کسب اموال و…  را می توان ارائه نمود.

7)درخواست اجرای شرط تنصیف بایستی از سوی زوجه صورت بگیرد.

شرط تنصیف در طلاق های توافقی

وجود شرط تنصیف در این قبیل طلاق ها دارای اشکال نمی باشد؛ چراکه اراده زن در توافق به اجرای صیغه طلاق مؤثر و موجود است. اما در طلاق‌هایی که زوجه به وکالت از زوج تقاضای طلاق می‌نماید نظر به اینکه درخواست طلاق در واقع از سوی زوج به عمل می آید ونه زوجه ،لذا منجر به عدم استحقاق زوجه در برخورداری از شرط تنصیف نخواهد شد.

نحوة اجرای شرط

وفق قانون آیین دادرسی مدنی و پس از تحقق شروط فوق الذکر و احراز استحقاق زوجه نسبت به انتقال نیمی از دارایی زوج به او،محکمه تا زمانی که زوجه اقدام به مطالبه و طرح دعوای حقوقی نسبت به جاری ساختن شرط تنصیف ننماید، مجاز به صدور حکم به انتقال اموال زوج تا نصف دارایی به زوجه نخواهد بود؛ زیرا رسیدگی به هر دعوایی منوط به مطالبة مدعی  و صاحب حق می باشد.

ماهیت قراردادی شرط تنصیف

شرط تنصیف دارای ماهیت قراردادی است و نیازمند توافق زوجین و قبول از جانب زوج می باشد؛لذا آن طور که باید منجر به تأمین منافع مالی زنان پس از طلاق نخواهد شد.لازم است که نهاد اشتراک اموال زوجین به عنوان یکی از لوازم عقد نکاح تبدیل به نهادی دائمی و قانونی شود تا بتواند سهم بیشتری در حفظ حقوق زنان داشته باشد.

دفتروکالت وکیل الرعایا

نیاز به وکیل در دنیای پیچیده امروزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.دفتر وکالت وکیل الرعایا با جمع آوری وکلای متخصص در تمامی موارد اعم از خانوادگی، تجاری، کیفری و حقوقی و وکیل جرائم دارویی در تهران آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .و افراد می توانند با توجه به نوع پرونده و مشکل حقوقی و حوزه قضایی خود به وکیل مورد نظر خود دسترسی یافته. و با اخذ مشاوره در صورت صلاحدید با وکیل محترم قراردادی را جهت پیگیری مؤثر تر امور انعقاد نمایند.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۹۷۲۴۲۲۶

آدرس: تهران ، میدان الغدیر ، کوچه شهرک شهدا ، روبروی مرکز جراحی مهر ، پلاک ۸ ، طبقه۴

  • vakiloroayaye tehran vakili